Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cengiz YILDIZ
cyildiz@hataymanset.com
KESİNTİLİ EĞİTİM TEKRAR BAŞLIYOR MU!
12 Ocak 2012 Perşembe Saat 08:57

Yıllardır maalesef gasbedilen bir hak. Tekrar verilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bey tarafından dillendirildi ve düğmeye basıldı. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum.
             Hem gençlerimize, hem ailelerine maddi ve manevi bir zulüm haline getirilen o kesintisiz eğitim şeklini hiç beğenmemiştim. Halen de beğenmiyorum. Meşhur siyasetçinin! Zamanında “Siyasi hayatıma mal olsada bu kanunu  çıkartacağım” dediği ve çıkardığı ve neticesinde gerçekten duasının kabul olduğu siyaset sahnesinden silindiği bilinen bir vakıadır.
   Eski haliyle 5+3 iken kesintisiz 8 yıllığına çıkartılan, fakat şu an getirilmesi düşünülen ve tartışılan hali ise 4+4+4 şeklindedir. En azından gençlerimiz daha erken yaşlarda becerikli oldukları alanlara yönlendirilebilirler. Mesleki eğitimleri, dini eğitimleri, ahlaki davranışları daha erken yaşlarda terbiye edilebilir. Aksi takdirde mesela 14-15 yaşlarından itibaren bir gence bir meslek ve davranış kalıbını öğretemez ve eğitemezsiniz.
            Gençliğimizin şu an bulunduğu durumu ve girdabı hep beraber tv ekranlarından, gazete sayfalarından takip ediyoruz. Acıklı ve ağlanacak bir haldeyiz. Tamamen saygısız, kültürsüz, küçükken eğitilmedikleri ve ahlaki manevi değerlerle yoğrulmadıkları için tamamen kapitalist, maddiyatçı, etiketçi, makam düşkünü bir gençlikle karşı karşıya kaldığımızı maalesef görüyoruz. İnşallah bu millet zararın neresinden dönülürse kardır düsturuyla hak ettiği muameleyi görecektir. Öncelikle bu kararın alınmasında öncülük edenlere teşekkür ediyorum. Mevcut halinden her halükarda güzeldir ve isabetlidir.
            Özeleleştiriye tabi tutacak olursak şunları söyleyebilirim. Ömrün en güzel ve faydalı yılları yaklaşık 17-18 yaşlarına kadar lise dönemlerinde geçecek ki çok uzun bir süre. İlk haliyle 5+3 daha isabetli olur. Nedenlerine gelince;
1- Fiziki alt yapı 12 yıllık eğitim için yeterli değildir.
2- Müfredatları materyalist zihniyetli ve batı felsefesine dayalı bir bakış açısına değilde milli ve manevi değerlere uygun hale getirilmiş bir şekle dönüştürülmeli
3- Deneme ve yanılma yap-boz sistemlerine son verilmeli
4- Eğitim gören gençlerin hedeflerinin sadece ve sadece iyi bir kariyer-yüksek maaş-prestijli bir meslek gibi hayallere saplantılı bir ruh haletinden kurtarılması gerekmektedir.
5- Şekil ve sürelerle işimiz yok. Nitelik ve içerik ağırlıklı bir sisteme ihtiyacımız vardır.
Ben bir eğitimci öğretimci değilim. Fakat şunu söyleyebilirim ki bu 13 yıllık süre çok fazla ve gerekte yoktur.
Bu işin uzmanları ve ehil olanlarının Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları için maddi ve manevi değerleri için ne gerekiyorsa yapacaklarına inancım tamdır. Çünkü boşa harcayacak ne bir vaktimiz ve ne de paramız vardır. Unutmalayalım ki geleceğin mimarları şimdiki genç nesillerdir. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allaha emanet olunuz. Saygılarımla…

Bu yaz toplam 521 defa okundu.
Bu Yazya Henz Yorum Eklenmemi.
Köşe Yazıları
Necmettin ÇALIŞKAN
BİTMEYEN ACI; ERİTRE
Mustafa HAFİF
A'RAF SÜRESİ 27-35
Selim DEMİRLİ
MÜSLÜMAN VE HEDEF
Meltem KURTOĞLU
Ammar ibni Yâsir (RA)
Selami ÇEKİÇ