Tecrübeli bir politikacı olan Sayın Nihat Matkap’ın Adil Düzen ve Erbakan’la ilgili yaptığı açıklamayı büyük bir şaşkınlıkla karşıladım.
CHP parti Meclis Üyesi Nihat Matkap’ın Erbakan ve Adil Düzenle ilgili söylemlerine Saadet Partisi GİK Genel İdare Kurulu Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan’dan sert açıklama geldi.
ÇALIŞKAN açıklamasında ’’Tecrübeli bir politikacı olan Sayın Nihat Matkap’ın Adil Düzen ve Erbakan’la ilgili yaptığı açıklamayı büyük bir şaşkınlıkla karşıladım. Bir CHP yetkilisinin böyle bir açıklama yapmasını anlamak mümkün değildir. Sayın Matkap bilmelidir ki; bu tarz açıklamalarla ancak AKP’nin ekmeğine yağ sürmektedirler. Halk memnun olmadığı halde sırf CHP korkusuyla AKP’ye yönelmek mecburiyetinde kalıyor. Zaten AKP ve CHP yetkilileri bu tür açıklamalarla karşılıklı al gülüm ver gülüm oynayarak günü kurtarmaya çalışmaktadırlar.İktidarla ana muhalefetin temelde birbirlerine çok da muhalif olmadıkları ortadadır. Ana muhalefet partisinden iktidarın ekonomik politikalarına ilişkin eleştiri çıkmıyor. Çünkü her ikisi de IMF politikalarını savunuyor. Dış politika ile ilgili eleştiri çıkmıyor. Çünkü her ikisi de Amerika-İsrail ekseninde politika yapmaktan, AB’ye köle olmaktan yana. İktidara politik bakımdan itirazda bulunmadan gündem sulandırıyorlar.Sayın Başbakan’ın siyasi yasağını kaldıran CHP’dir. Hatay’da İl Genel Meclisinde CHP ile AKP ahbap- çavuş ilişkisi içindedir, ortaktırlar. Böyle bir ortamda Sayın Matkap’ın bu tezatları bırakıp Adil Düzen inancına anlayışına saldırını esefle karşılıyorum.Görünen o ki; CHP ile AKP durumlarından memnun vaziyettedir. Karşılıklı oynaşarak günü kurtarmaya çalışıyorlar.Sayın Matkap’ın basında yer alan açıklamaları eğer doğru ise, bunlara “Matkap’ın hezeyanları” demekten kendimi alamıyorum. Bakanlık yapmış bir kişiye yakıştıramadığım bir ifade tarzı olsa olsa kendi iç sorunları aşma çabasıdır diye düşünüyorum. Buradan Sayın Matkap’a da seslenerek diyorum ki; Merak etmeyin Sayın Matkap; Türk adaletine, Türk yargısına güvenin, bir şey olmaz. CHP zihniyeti bile bu ülkeyi yok edemedikten sonra AKP’nin yok etmesi mümkün değildir. Siz gidin yeni yeni işbirlikleri, yeni yeni kasetlerin peşinde uğraşın. Halk partinizin zihniyetini çok iyi biliyor.’dedi.
Bu yaz toplam 1199 defa okundu.