20 Mayıs 2012 Pazar Saat 02:34

Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HATİM-DER
11 Şubat 2012 Cumartesi Saat 12:46
HATİM-DER 16 şubat Perşembe saat 20:00 de Antakya Meclis Kültür Salonunda sanatçı Hasan SAĞINDIK’ın da katılacağı bir program tertip etti.

Hatay İmam-hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği 16 şubat Perşembe saat 20:00 de Antakya Meclis Kültür Salonunda sanatçı Hasan SAĞINDIK’ın da katılacağı dernek faaliyetlerinin tanıtılacağı bir program tertip etti.

Bu konuda bilgi aldığımız Dernek Başkanı Mehmet YOLCU; Hatay ilimizdeki tüm İmam-Hatip Liseleri Mezunlarını kurum, sıfat, meslek, fikir, düşünce ve siyasi görüş ayırımı yapmadan ortak bir çatı altında birleştirmek üzere yola çıktıklarını ve  Kuruluşlarının 1. Yılını doldurması münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendiğini bildirdi. ilkinin Meclis Kültür Salonundaki Hasan SAĞINDIK programı olduğunu ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi  işbirliğiyle 13 Mart 2012 Salı günü saat 20:00 Antakya Kültür Merkezinde Araştırmacı yazar Vehbi VAKKASOĞLU’nun İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif’i anma etkinlikleri çerçevesinde “Bir Ahlak Abidesi olarak Mehmet Akif” konulu  konferansı ve yine 26 Mart 2012 Pazartesi günü saat 20:00’de  Antakya Kültür Merkezinde Tarihçi yazar Ekrem ŞAMA’nın  “Çanakkale” Konulu konferansı tertip edilmiştir. Programlarımıza tüm halkımız davetlidir.

Dernek Başkanı  YOLCU, bu Yıl yirmiye yakın üniversite öğrencisine burs verildiğini bu sayının önümüzdeki yıllarda daha arttırılmasının planlandığını bildirdi. Ayrıca 80 Mezun öğrenciye Hatay imam-Hatip Lisesi İşbirliğiyle Mesleki yeterlilik kursu verilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı 11 Mart Pazar günü mesleki yeterlilik sınavı yapacağını ilan etmiş ve başvurular halen devam etmektedir. İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticiliğine başvuracak kişilerin Bankaya 50 TL ücret yatırdıktan sonra mutlaka internetten Milli Eğitim Bakanlığı web sayfasından e-kayıt yapmaları gerektiğini  vurgulayan Hatim-Der Başkanı  YOLCU aksi halde hak kaybı olacağını belirtti.

Bu Sınava girecek adaylar için Kitap Yurdu Yayınevinin 26 şubat 2012 Pazar günü  Konya’da yapacağı Umre ödüllü deneme sınavı aynı gün Kitap Yurdu yayınevi ile koordineli olarak, Hatim-Der tarafından da yapılacağını, sınav yeri ve saatinin önümüzdeki günlerde Derneğin resmi web sitesi olan www.hatimder.org da yayınlanacağını bildirdi.

Son olarak Dernek başkanı YOLCU ,” İnşeallah yakın zamanda öğrenci Yurdu futbol sahası dinlenme tesisleri olan Büyükşehir Belediyesi olmaya hazırlanan ilimize yakışır bir İmam-Hatip Lisesi yapılmasını arzu ediyoruz. İmam Hatip Lisesi mensupları artık İmam-Hatipli olmaktan utanma kompleksini bırakmalı, bunu da çoluk çocuk ve yakın çevresini aynı yola yönelterek ispat etmelidir dedi. İmam Hatip Liseleri başka okulu kazanamayanların toplandığı okullar olmaktan kurtarılmalı, zeki ve bu alana en yatkın gençlerin yetiştiği kurumlar olmalıdır. İmam-hatipli olmak bir ayrıcalıktır. İmam Hatipli Ruhunu yaşamak ve yaşatmak ise, kuru bir iddia ile değil, bu kurumların yaşatılması ve sahiplenmesi ile mümkün olacaktır”. dedi

Bu yaz toplam 227 defa okundu.
Bookmark and Share
Bu Yazya Henz Yorum Eklenmemi.
Köşe Yazıları
Necmettin ÇALIŞKAN
BİTMEYEN ACI; ERİTRE
Mustafa HAFİF
A'RAF SÜRESİ 27-35
Selim DEMİRLİ
MÜSLÜMAN VE HEDEF
Meltem KURTOĞLU
Ammar ibni Yâsir (RA)