'FATİH Projesi' hayata geçti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan proje, bilgisayar destekli eğitimi hedefliyor.
Eğitimin çehresini değiştirecek 'FATİH Projesi' hayata geçti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan proje, bilgisayar destekli eğitimi hedefliyor.
Bu kapsamda 17 şehirde seçilen 52 okulda ilköğretim 5. ve lise 1. sınıflardaki 12 bin 800 öğrenciye tablet bilgisayarları dağıtıldı. Sınıflar akıllı tahtalarla donatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan FATİH projesi, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ile birlikte hayata geçti.
Eğitimde bilişim teknolojisinin önemini artırmayı, sınıfları daha ileri teknolojiyle donatmayı amaçlayan FATİH projesi uygulamasına; Hatay ile birlikte Ankara, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat'taki okullarda başlandı. Bu kapsamda 12 bin 800 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı. Her derslikteki akıllı tahtada en az 10 megabitlik internet hizmeti bulunması planlanıyor. Öğrenciler kesintisiz internetle akıllı tahta uygulamasından yararlanabilirken tablet bilgisayarlarını eğitimlerinde kullanabilecek. Uygulamanın pilot olarak başladığı illerde tablet bilgisayarlar, daha çok lise birinci sınıf öğrencilerine dağıtılırken, 3 ilköğretim okulunun 5. sınıflarında okuyan öğrencilere de verilecek. Çocuklar, ücretsiz sahip olacakları tablet bilgisayarları evlerine götürebilecek. Tablet bilgisayarlara, öğrenci hangi sınıfa devam ediyorsa o sınıfın ders kitapları yüklenecek. Sınıflarda akıllı tahtalarla tablet bilgisayarlar etkileşimli olacağı için dersin işlenişi de etkileşimli yapılacak. Tablet bilgisayarların içinde özel olarak geliştirilen z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) yer alacak. z-kitap, dijital ortamda okutulan ders kitaplarının öğretim programları esas alınarak animasyon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo gibi ögeleri de içerecek.

Fatih Projesi Hatay'da Üç Okulda Başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) temsilcileri Osman ÖZDEMİR, Salih ŞİMŞEK ve Ercan ALPAY ilimize gelerek dağıtımı yerinde inceledi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, FATİH projesi kapsamında Karlısu Anadolu Öğretmen Lisesi, Mustafa Gençay Anadolu Lisesi ve Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde etkileşimli tahtaların kurulumunun tamamlandığı kaydedildi. Proje kapsamında, 167 öğretmen ve 347 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımının yapıldığı belirtildi.
Bu yaz toplam 277 defa okundu.