20 Mayıs 2012 Pazar Saat 02:07

Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTAKYA AVM İNŞAATI SORUNU
18 Temmuz 2011 Pazartesi Saat 19:31
Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz,

Antakya'ya kurulmak istenen alışveriş merkezinin (AVM) şehrin tarihi dokusunu ve trafiğini olumsuz yönde etkileyeceğini ileri sürdü.
     Teksöz, HESOB binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, AKİŞ'in yerine yapılması düşünülen AVM'nin esnafı olumsuz etkileyeceğiyle ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdiklerini kaydetti.
     Konunun çözümüyle ilgili gerekli yerlerden yardım talep ettiklerini ifade eden Teksöz, ''Söz konusu yerde yapılacak alış veriş merkezi kent trafiğini olumsuz etkiler. Bu konuda İl Trafik Komisyonuna müracaatta bulunduk. Komisyondan alış veriş merkezinin trafiği olumsuz etkileyeceği sonucu çıktı. AVM kentin trafiğinin yanı sıra tarihi dokusunu da olumsuz etkileyecek. eski AKİŞ Fabrikası'nın bulunduğu alanda tarihi kalıntı ve eserler olabileceği ihtimaliyle Adana Yüksek Anıtlar Kurulu'na müracaatta bulunduk'' diye konuştu.
     İnşaatın durdurulmasını talep ettiklerini, bilir kişi raporu çıkardıklarını ve il idare mahkemesine dava açtıklarını belirten Teksöz, AVM'nin esnafı olumsuz etkileyeceğini söyledi.
     Basın toplantısında, Antakya Terziler Odası Başkanı Ruşen Akyüz, Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Beriş günay'da hazır bulundu.

Bu yaz toplam 1064 defa okundu.
Bookmark and Share
abdulkadir
gelişimci
söz konusu olan avm bana uzak fakat ben ce bunlar tamamen sudan bahaneler bir şehir yada ülke gelişme çabasında ise bu tamamen pazarına yani ticaretinin iyi olmasına dayanır bence bu AVM her ne olursa olsun devam etmeli ve faliyete geçmeli dir olumlu olarak emegi geçenlerin hepsinin eline saglık
14 Ağustos 2011 Pazar Saat 12:14
Köşe Yazıları
Necmettin ÇALIŞKAN
BİTMEYEN ACI; ERİTRE
Mustafa HAFİF
A'RAF SÜRESİ 27-35
Selim DEMİRLİ
MÜSLÜMAN VE HEDEF
Meltem KURTOĞLU
Ammar ibni Yâsir (RA)
Selami ÇEKİÇ
Farklı Hayat 125